Kören i media

Flashmob, 28 november 2015

http://www.gd.se/gastrikland/gavle/korer-i-sjungande-flashmob-pa-nian

Recensioner

O Tod, wie bitter bist du, 28 maj 2016

“Staffans kyrkas kantor Joakim Andersson har gett Staffans motettkör rejält att bita i och än en gång fick vi bekräftat vilka duktiga sångare som ingår den tjugofyra röster starka kören.”

http://www.gd.se/kultur/overvaldigande-vackra-klanger-i-staffans-kyrka

Songs of Sunset, 31 maj 2015

“Staffans motettkör är en blandad kör med sex mansröster och elva kvinnliga. Lite obalans i stämmorna kan tyckas, men redan i de första a capella-styckena av Elgar och Lindberg hördes hur samlad och balanserad klangen är.”

http://www.gd.se/kultur/solnedgangssang-med-staffans-motettkor

Höstkonsert, 9 november 2014

“…det råder inga tvivel om att Joakim Andersson är en skicklig körledare som lockar fram en rik, ibland nästan överdådig klang som fyller kyrkans valv, och det fast kören endast består av 16 sångare.”

http://www.gd.se/kultur/musik/upplyftande-musik-med-orglar-och-kor

Mariamusik genom seklerna, 23 mars 2014

“Finnen Jaako Mäntyjärvis Ave Maria är ett av konsertens mest spännande verk, med mumlande babblande talkör, bordun av mansröster och en ensam mansröst som lyfter texten, medan körens alla ‘s’ hoppar som gnistor, vilken intressant effekt.”

http://gd.se/kultur/musik/1.6996420-spannande-och-vacker-maria-musik

Festkonsert (Orgelinvigning), 13 oktober 2013

“Kör och musiker ger ett rent makalöst framförande, sällan har jag upplevt något liknande. Musiken sköljer över oss i berusande kaskader, som stilla regn, som gyllne stoft. Vilken musik, ja vilken fest.”

http://gd.se/kultur/musik/1.6376938-vilken-musik-vilken-fest-

Tacksägelsedagen, 13 oktober 2011

“Körens bredd och förmågor måste betonas. /…/ I duetten för sopran och bas förenas andlighet och tydlighet – hela arrangemanget för sångarna vars röster är villiga, tämjda och så tränade i uttryck är lika noggrant genomarbetat som stycket Nun danket alle Gott.”

http://gd.se/kultur/musik/1.3995021-publik-och-kor-i-samma-sang

Tacksägelsedagen, 9 oktober 2010

“Den inledande motetten av fader Bach (för övrigt en av endast sex som överlevt) svepte in åtminstone mig i en varm filt av ljuvliga toner. Det var en mycket tonsäker och samsjungen kör som utan tvekan tog sig an det polyfona (och långa) stycket.”

http://arbetarbladet.se/kultur/musik/1.2327241-staffans-motettkor-klarar-sig-utan-mig